Odata cu trecerea unui an de la primul caz de Coronavirus în Romania, multi producatori industriali ar putea vedea acest lucru ca pe o calmare a situatiei. Ba chiar mai mult, ar putea crede ca se pot intoarce la vechile obiceiuri de desfasurare a activitatiilor de curatare.

 

Dar ca si în toate domeniile, riscul este inca alarmant si probabilitatea de te infecta cu noul virus este inca mare, asadar echipele de curatare trebuie in continuare sa urmeze un protocol strict. In continuare, in acest articol, vor fi mentionati 3 pasi despre cum sa pastrati unitatile curate si igienizate dupa venirea echipei de curatenie.

 

Curata zilnic cu minutiozitate toate zonele des atinse!

Te-ai gandit inainte de aceasta pandemie cate persoane inaintea ta au pus mana pe intrerupatorul de lumina de la birou? Dupa un studiu de caz al facultatii din Cambridge, minim 100 de persoane pun zilnic mâna pe butonul de la lift din lobby-ul corporatiilor. Așadar, zonele pe care le ating oamenii foarte des, cum ar fi intrerupatoarele de lumina, balustradele, manerele usilor, telecomenzile masinariilor etc. vor fi zone de raspandire a virusilor infectiosi, cum ar fi COVID-19. Pentru a va asigura ca aceste zone nu vor prezinta un risc mare de raspandire a virusurilor, va trebui ca dumneavoastra sau echipa de curatenie sa curatati de cateva ori pe zi aceste locuri cu produse antibacteriene sau virucide. Totodata, daca stiti ca angajatii dumneavoastra folosesc pe parcursul zilei o multitudine de instrumente sau masinarii atunci plasati produse pentru curatarea mainilor si servetele antibacteriene aproape, astfel incat sa isi poata igieniza si curata mainile, ba chiar sa stearga sau sa curete masinariile inainte si dupa fiecare utilizare.

Dezinfectati si igienizati in permanenta!

Este o diferenta foarte mare intre a curata, a dezinfecta si a igieniza un spatiu. Curatarea implica îndepartarea murdariei și a resturilor de pe suprafete, in timp ce dezinfectarea si igienizarea reprezinta uciderea și reducerea bacteriilor si a virusilor de pe suprafete. Asa cum este mentionat si mai sus, daca aveti personal care impartaseste in mod regulat echipamente si utilaje, plasati servetele antibacteriene in apropiere, astfel incat sa poata sterge comenzile inainte si dupa utilizare – reducand riscul de infectie virala. Pentru a va asigura ca unitatea industriala este în permanenta curata, utilizati produse de curatare profesionale. În comparatie cu produsele de curatat pentru uz casnic, produsele de curatare profesionale sunt concepute pentru a fi utilizate în medii comerciale si industriale.

Curatare in profunzime!

Stim cu totii ca unitatile industriale pot fi greu de pastrat curate din cauza cantitatii de murdarie si resturi pe care le generează mașinariile. Astfel, acel statiu se poate transforma intr-un loc de inmultire a virusilor, deci pentru a pastra locul curatat si dezinfectat, investiti într-o curatare in profunzime. Dupa cum sugereaza si numele, curatarea in profunzime ajuta la indepartarea murdariei greu de curatat de pe suprafete si de pe zonele greu accesibile – asigurandu-va ca tot spatiu dumneavoastra este curat si bine igienizat.