Indiferent dacă sunteți proprietar sau actual administrator de proprietate, există un lucru pe care îl știți: menținerea unei proprietăți deschise și funcționale în mod eficient este o muncă neobosită, plină de responsabilități în continuă schimbare. Dacă vă confruntați singur cu aceste responsabilități, este posibil să căutați puțin ajutor.

Aici intervin companiile de Facility Management. Dar, având atâtea opțiuni, cum o găsiți pe cea potrivită pentru dumneavoastră?

Știm că să ai încredere în cineva pentru operațiunile necesare de zi cu zi ale proprietății tale poate fi un pas mare, mai ales atunci când încă înveți despre tot ceea ce cuprind serviciile de Facility Management. Cu expertiza noastră vastă suntem aici pentru vă putem ajuta să navigați în procesul de înțelegere mult mai ușor.

Ce este o companie de Facility Management și cu ce se ocupă aceasta?

În general, o organizație de Facility Management se ocupă de toate responsabilitățile dumneavoastră ca proprietar. Acestea includ serviciile, întreținerea și reparațiile necesare pentru ca spațiul dumneavoastră să funcționeze fără probleme și eficient în fiecare zi. Sfera serviciilor oferite va depinde întotdeauna de experiența proprie a furnizorilor de servicii de Facility Management.

Serviciile oferite de companiile de Facility Managemenet sunt împărțite în două tipuri, și anume serviciile Hard FM  și serviciile Soft FM.

Serviciile Hard Facility Management gestionează mediul fizic. Este un serviciu obligatoriu și nu poate fi eliminat. Pentru siguranța angajaților și a vizitatorilor, acest tip de servicii este esențial.

Serviciile Hard Facility Management includ:

 • Serviciile de mentență corectivă:

Instalatii sanitare;

Intretinere generală ( reparatii si finisaje pentru orice tip de suprafață );

Montaj mobilier;

Iluminat si electric;

Control acces;

Sistem de supraveghere;

Sistem de semnalizare si detecție efracție;

Sistem HVAC;

Sistem de securitate la incendiu.

 • Servicii de mentenanță preventivă.

Serviciile Soft Facility Management gestionează oamenii și organizațiile. Aceste servicii oferă un mediu mai sigur, confortabil și plăcut. În funcție de cerințele clientului, aceste servicii pot fi adăugate sau eliminate.

Serviciile Soft Facility Management includ:

 • Servicii de curățenie;
 • Gestionarea deșeurilor;
 • Servicii catering;
 • Servicii DDD;
 • Servicii de grădinărit;
 • Conformitatea EHS;
 • Securitatea clădirii;
 • Servicii de dezăpezire;
 • Alpinism utilitar.

În ceea ce privește gestionarea facilităților, atât serviciile Hard, cât și cele Soft sunt esențiale pentru a ajuta la menținerea funcționării fără probleme a unității și pentru a oferi un mediu curat și sigur.

De ce avem nevoie de un partener de Facility Management?

După cum știți, serviciile de Facility Management pot fi complicate, mai ales dacă sunteți un nou proprietar sau manager sau v-ați mutat recent într-un spațiu nou. Este obișnuit ca proprietarii care încearcă să gestioneze singuri facilitățile să cheltuiască mult timp, energie și costuri pentru un rezultat productiv mic. Companiile de Facility Management știu ce funcționează și ce nu atunci când vine vorba de gestionarea unui spațiu, astfel pot oferi soluții personalizate companiilor dumneavoastră pentru cele mai eficiente metode de management. Când lucrurile merg prost sau apar situații neașteptate, compania dumneavoastră de Facility Management se va ocupa rapid și eficient pentru a rezolva problema și a îmbunătăți modurile în care este gestionată proprietatea dumneavoastră.

Unele dintre beneficiile remarcabile ale serviciilor de Facility Management includ:

Optimizarea costurilor – Minimizarea valorii menținând în același timp un nivel echivalent de servicii;

Cunoștințe de specialitate – Externalizarea ar ajuta la valorificarea întreținerii spațiului prin accesarea la cunoștințele și experiențele profesioniștilor instruiți in domeniu;

Transferul de riscuri – Partenerul de servicii ar putea combate majoritatea riscurilor operaționale;

Date de evaluare comparativă – Furnizorul de servicii va avea date extinse pentru analiza comparativă a performanței, având în vedere că ar putea gestiona multe portofolii și mai multe zone geografice;

Servicii personalizate – Serviciile pot fi personalizate pentru a răspunde nevoilor clientului;

Standardizare – A avea un furnizor de servicii cu experiență anterioară în domeniu ajută la standardizarea și implementarea proceselor;

Costuri îmbunătățite de achiziție – Furnizorii de servicii pot avea un portofoliu extins, ceea ce poate ajuta la scăderea prețurilor la achiziții.

Cum să identifici cea mai bună companie de Facility Management?

Pentru a identifica cea mai bună companie de Facility Management pentru organizația dumneavoastra, trebuie doar să vă asigurați dacă compania FM implementează următoarele puncte în timpul administrării unității:

 • Au personal calificat care se poate ocupa de orice tip de serviciu;
 • Respectă politica și oferă servicii în conformitate cu legea si cu cerințele clientului;
 • Serviciile prestate nu afectează activele unei organizații;
 • Compania de Facility Management este certificată ISO;
 • Acordă importanță satisfacției clienților;
 • Oferă servicii rentabile;

Industria de Facility Management este vastă. Există o mulțime de riscuri și provocări care trebuie gestionate de companiile de Facility Management, obiectivul principal fiind acela de a oferi un mediu sigur și sănătos și de a rezolva toate problemele cu care se confruntă în timpul administrării unității.